Σελίδες

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Αντισυνταγματική η ρύθμιση για το Ελληνικό αλλά...


Αναδημοσίευση από την ΑΥΓΗ
Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής έκρινε αντισυνταγματική τη νομοθετική ρύθμιση για την πόλη “τέρας” που σχεδιάζει η κυβέρνηση στην πρώην έκταση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, διότι δεν έχει στηριχτεί σε επιστημονικές μελέτες κατά τους κανόνες της χωροταξίας και
τις πολεοδομίας.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις



Με κεντρικό σύνθημα: “Το Ελληνικό δεν πωλείται” η “Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού” και ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την Πέμπτη 22 Μαρτίου, την ώρα που ψηφίζονταν ο νέος τερατώδης νόμος, που παραδίδει το πρ. Αεροδρόμιο και την παραλία του Αγ. Κοσμά βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ανάρτησαν μεγάλα πανώ σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά Γερμανικά και Αραβικά) δείχνοντας το δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ανοιχτή επιστολή προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου


ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

Σε συνέχεια των διαδικασιών που έχουν δρομολογήσει τους τελευταίους μήνες κυβέρνηση και τρόικα, κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή και προωθείται προς ψήφιση ένα απαράδεκτο σχέδιο νόμου για την «αξιοποίηση» του Ελληνικού με πρόσχημα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Με το νόμο αυτό, προβλέπονται εντατικές χρήσεις και σκανδαλώδεις όροι δόμησης οι οποίοι, αν εφαρμοστούν, δίνουν την δυνατότητα στους επίδοξους επενδυτές να οικοδομήσουν στην συνολική έκταση των 6.200 περίπου στρεμμάτων, κτιριακές εγκαταστάσεις 3.500.000 περίπου εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, μετατρέποντας το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά σε ένα νέο πολεοδομικό κέντρο στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ουσιαστικά σε μια «πόλη μέσα στην πόλη».

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Ελληνικό


Ξεκινά την Τετάρτη 21/3 στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 22/3 η συζήτηση για το Σχέδιο Νόμου που αφορά την λεγόμενη «Αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού».

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

“Το Ελληνικό δεν πωλείται”



Δυναμικά και με αποφασιστικότητα, περισσότεροι απο 3000 πολίτες, δεκάδες φορείς και σύλλογοι απ' όλη την Αττική, παρευρέθηκαν στην δενδροφύτευση τμήματος του πρ. Αεροδρομίου Ελληνικού και μετατροπή του σε ελαιώνα. Περισσότερες απο 1100 ελιές ρίζωσαν στο χώμα στέλνοντας το μήνυμα “Το Ελληνικό δεν πωλείται”.  [ΒΙΝΤΕΟ]