Σελίδες

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ναι στο Μητροπολιτκό Πάρκο-Όχι στο Ξεπούλημα

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποίησαν την Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, κάτοικοι απο διάφορες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά. Επιτροπή αποτελούμενη απο τους Δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας και μέλη της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό», επέδωσε αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις τους, απαιτώντας την άμεση διακοπή της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ (κάλεσμα)

Το λεγόμενο «Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» φαινομενικά  συστάθηκε για την προώθηση του δημοσίου συμφέροντος. Στην πραγματικότητα, λειτουργεί με στόχο  την συγκέντρωση της διάσπαρτης δημόσιας περιουσίας και το ξεπούλημά της σε ιδιώτες «επενδυτές».
Στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας γης, προωθείται και το ξεπούλημα της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, για την κατασκευή εμπορικών κέντρων, ξενοδοχείων, καζίνο, πολυτελών κατοικιών κλπ, αντί της δημιουργίας ενός Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πράσινου, με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες, όπως προβλέπεται από μελέτη του ΕΜΠ που υποστηρίζουν οι δημοτικές αρχές των όμορων Δήμων, και όχι μόνο.
Θεωρώντας ότι το ζήτημα του ξεπουλήματος του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο,
καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας και ενημέρωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι,
έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, Σταδίου και Κολοκοτρώνη, Αθήνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ!

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

«ΕΛΛΗΝΙΚΟ: η τύχη του στα χέρια μας»

Και ενώ το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά τις διαδικασίες για το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, οι Δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης συνεχίζουν την ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ για το περιβάλλον και τους ελεύθερους χώρους, τον αγώνα για να διασώσουν το πρώην αεροδρόμιο και την παραλία του Ελληνικού, έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους και να αντιταχθούν στο ξεπούλημά του.