Σελίδες

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Προγραμματισμός Δράσεων

Στη συνέλευση της «Επιτροπής Αγώνα» που πραγματοποιήθηκε στο ΕΜΠ την Τρίτη 29 Μαρτίου, έγιναν αποδεκτές οι ακόλουθες προτάσεις:

  1. Διοργάνωση Συνέντευξης Τύπου το αμέσως επόμενο διάστημα
  2. Διοργάνωση  δημόσιας συζήτησης με την συμμετοχή των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
  3. Κατάθεση ψηφίσματος προς τις προαναφερόμενες παρατάξεις, για να το προωθήσουν από κοινού προς έγκριση  στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
  4. Δημιουργία επιτροπής νομικής στήριξης
  5. Δημιουργία «φακέλου για το Ελληνικό», με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία
  6. Μπροσούρα για το Ελληνικό, ευρείας κυκλοφορίας
  7. Συνοπτικό κείμενο με τους «μύθους» για το Ελληνικό
  8. Ευρεία κυκλοφορία συνοπτικού κειμένου  της μελέτης  του Εργαστηρίου αστικού περιβάλλοντος του ΕΜΠ
  9. Σύνδεση με συνδικαλιστικούς – επιστημονικούς φορείς και προώθηση των θέσεων της Επιτροπής
  10. Ανάρτηση πανό σε διάφορες περιοχές – κυκλοφορία αφίσας
Επίσης κατατέθηκαν οι ακόλουθες προτάσεις:
  1. Διοργάνωση πορείας από το Ελληνικό στην πλατεία Συντάγματος
  2. Συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Ελληνικό
  3. Διοργάνωση συνάντησης των αυτοδιοικητικών σχημάτων Αττικής
  4. Εκδήλωση περιήγησης στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής Ελληνικού – Αλίμου
  5. Κάλεσμα σε καλλιτέχνες, ζωγράφους, γραφίστες για την δημιουργία  μιας σειράς αφισών για το Ελληνικό, που θα αξιοποιηθούν από την Επιτροπή Αγώνα και θα εκτεθούν στο χώρο του πρώην αεροδρομίου
Την προώθηση των προτάσεων που έγιναν αποδεκτές από την Συνέλευση και την  διερεύνηση των υπόλοιπων, ανέλαβαν ομάδες εργασίας και συγκεκριμένα άτομα.
                                  Το προεδρείο της Συνέλευσης                           

1 σχόλιο:

  1. Οι δράσεις μέχρι στιγμής είναι χωρίς φαντασία. Δεν μπορούν να προκαλέσουν το μπαμ συσπείρωσης που απαιτείται για να πάρει διαστάσεις Παναθηναϊκού και Πανελλαδικού διαμετρήματος το θέμα.
    Για παράδειγμα, μια συναυλία Θεοδωράκη ή και Σαββόπουλου είναι κλισέ πλέον κι ό,τι πρέπει για νοσταλγούς της περασμένης κοσμικής περιόδου..Από χέρι η νεολαία δεν θα έρθει! Η νεολαία σήμεrα θά έρθει με Κίτρινα Ποδήλατα, πΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ, Μαχαιρίτσα, Human Touch,
    Παπαρίζου,Πορτοκάλογλου,Νότη Σφακιανάκη, Τζίμυ Πανούση αλλά και Χάρυ Κλύν!
    Η διοργάνωση πορείας σκαμπάζει φανφαρονισμός αστοχίας! Ο κόσμος έχει καταφανώς απορρίψει τις πορείες κι ο,τιδήποτε παραπέμπει σε κομματικές συνήθειες.
    Η σειρά αφισών τί θα εξυπηρετήσει?Γιατί η γνωστοποίηση του θέματος να μην γίνεται μέσω μικρών τηλεοπτικών καναλιών όπως ΚΟΝΤΡΑ, Μπλού σκάι ή Εξτρα 3 που έχουν δείξει μια καλή στάση στα κινήματα Κερατέας και Διοδίων? Μια συστηματική προβολή του θέματος από τέτοια περιφερειακά κανάλια θάναι μια καλη μπουνιά στο στομάχι των μεγαλοεργολάβων-καναλαρχών.
    Γιατί δεν προκαλείται ένα πανελλαδικό δημοψήφισμα για θέματα πώλησης κοινής περιουσίας με αφορμή τό Ελληνικό? Η Τρόϊκα τρέμει τα ψηφίσματα. Στο Αίγιο πρό 10ημέρου έγινε δημοψήφισμα από τό Π.Α.Μ κι έγινε σάλος με το αποτέλεσμα.(=καταρρίφθηκαν όλες οι δήθεν δημοσκοπήσεις υπέρ του μνημονίου).
    Γενικότερα οι δράσεις πρέπει να είναι τόσο πρωτότυπα εκκωφαντικές που να καταλάβει μέχρι κι ο τελευταίος ΄Ελληνας τί θα χάσει άν συναινέσει στην πώλησή του.
    Χωρίς να θέλω να θίξω κανένα, οι προτάσεις δείχνουν παντελώς οραματικές διαθέσεις. Οι ομάδες εργασίας ή δεν έχουν οσμωθεί ακόμα μεταξύ του ή έχουν πλαισιωθεί από άτομα ακατάλληλα για τέτοιες απαιτητικές σκηνοθεσίες.
    Ελπίζω να μην έγινα δυσάρεστη αλλά πραγματικά το Ελληνικό πρέπει να προκαλέσει σάλο κι ελπίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή