Σελίδες

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Φεστιβάλ στο Ελληνικό: Αντίσταση και Δημιουργία στην πράξη!

Άνοιξε τις «πύλες» του το «Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας στο Ελληνικό» την Κυριακή 22 Μαΐου, με μεγάλη συναυλία στον προαύλιο χώρου του γηπέδου μπάσκετ στο πρ. Αεροδρόμιο Ελληνικού. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των γενικότερων κινητοποιήσεων για την αποτροπή των κυβερνητικών σχεδίων εκποίησης, ιδιωτικοποίησης  και δόμησης  του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.

Η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού» με την στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, παρουσίασε ένα πεντάωρο  μουσικό πρόγραμμα με περισσότερα από 20 μουσικά σχήματα να παίρνουν μέρος και να γεμίζουν με ήχους τον όμορφο χώρο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Ελληνικό, που  παραμένει άγνωστος για τον κόσμο.

Περίπου δύο χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν από το συναυλιακό χώρο και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους: Γιώργο Μεράντζα, Γιώργο Τζώρτζη, Γιάννη Κ. Ιωάννου, Λευτέρη Πουλιού, Ζάκ Στεφάνου, Χρήστο Κωνσταντίνου, Στάθη Δρογώση, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Γεωργία Βεληβασάκη, Ηλία Λιούγκο, Λόλεκ, Ηλία Βαμβακούση, Δημήτρη Αρναούτη, Χάνομαι γιατί ρεμβάζω, Σπύρο Γραμμένο, Νίκο Πλάτανο, Νεφέλη Κουρή, ElektroBalkana, Drama Queen, Sun of beach, Lost bodies.
Τη συναυλία άνοιξε η Ομάδα κρουστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Συλλογικότητες και φορείς έδωσαν το δικό τους χρώμα στη διοργάνωση συμμετέχοντας με τραπεζάκια, πανώ και έντυπο υλικό. Εκατοντάδες ποδήλατα από τους ΠΟΔΗΛΑΤ(ισς)ΕΣ και τον τοπικό σύλλογο Αργυρούπολης (Π.Α.Σ.) επισκέφθηκαν τη συναυλία και έδωσαν ξεχωριστή πνοή.

Ακόμη, παρεμβάσεις από μικροφώνου έναναν εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για την Γάζα», της κίνησης «Δεν πληρώνω» Ελληνικού –Αργυρούπολης ενώ διαβάστηκε το μανιφέστο του κινήματος «Πραγματική Δημοκρατία τώρα», που τις τελευταίες μέρες οργανώνει ογκώδεις συγκεντρώσεις στη Μαδρίτη και τις άλλες Ισπανικές πόλεις.    
Η «Επιτροπή Αγώνα» στην παρέμβασή της, διατύπωσε πολύ καθαρά, πως δε θα επιτρέψει το «ξεπούλημα» του πρ. αεροδρομίου.

Όμορφες εικόνες μένουν χαραγμένες στο μυαλό και τη ψυχή. Παιδάκια να παίζουν ανέμελα χωρίς τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν εντός της πόλης, οι τετράποδοι φίλοι μας να τρέχουν δεξιά και αριστερά χωρίς να κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα και πλήθος κόσμου να επιλέγει τον όμορφο λοφίσκο με γκαζόν για να χαλαρώσει και να παρακολουθήσει το πρόγραμμα.

Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού μέχρι και το Σεπτέμβριο. Προβολές αγωνιστικού ντοκιμαντέρ, θεατρικές παραστάσεις, πίκ νίκ, οικογιορτές, συζητήσεις, ενημερωτικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, νέες συναυλίες- πάρτι, προβολές εικόνων, έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών κ.α. προγραμματίζονται για τη συνέχεια. 
------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Ένα νέο τραγουδάκι για το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

3. Η ερωτική επιστολή της Δανάης Παναγιωτοπούλου στον Γ. Παπανδρέου

4. Παραβαίνοντας τον 3ο Κανόνα...

5. Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου