Σελίδες

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


Tο τελευταίο διάστημα βιώνουμε σαν λαός μια βάρβαρη πολυεπίπεδη επίθεση που στόχο έχει να μην αφήσει τίποτα όρθιο στο διάβα της. Δικαιώματα και κατακτήσεις ενός και παραπάνω αιώνα καταργούνται, ο λαός οδηγείται σε απίστευτη ένδεια, ένα μεγάλο του μέρος ζει σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης, η χώρα γίνεται έρμαιο επαίσχυντων μνημονίων, οι τροϊκανοί αλωνίζουν τη δημόσια διοίκηση και οι κυβερνώντες με τα παπαγαλάκια τους προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας. Στο όνομα της κρίσης και του χρέους, για το οποίο αυτοί είναι υπεύθυνοι, βγαίνει στο σφυρί και η δημόσια περιουσία, μέσα από ένα απαράδεκτο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
Το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού και η παραλία του Αγίου Κοσμά, (συμπεριλαμβανομένου του αιγιαλού αλλά και του υποθαλάσσιου χώρου), έκταση δηλαδή 6.200 στρεμμάτων, είναι το πρώτο μεγάλο φιλέτο δημόσιας γης που ξεπουλιέται στους ιδιώτες για τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων, κέντρων διασκέδασης, καζίνου, εμπορικών κέντρων, πολυτελών κατοικιών και άλλων κτιρίων συνολικής δομημένης επιφάνειας 3.760.000 τετραγωνικών μέτρων.

Με πρόσχημα την εξεύρεση χρημάτων για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους και των τόκων που συσσώρευσαν οι εκάστοτε διαχειριστές της εξουσίας, επιχειρείται ουσιαστικά το ξεπούλημα αντί πινακίου φακής, μιας πολύτιμης για όλους μας δημόσιας έκτασης, η οποία αποτελεί και την τελευταία ευκαιρία για την δημιουργία στην Αθήνα ενός Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πράσινου, πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων κοινωνικών δραστηριοτήτων. Είναι αδιανόητο να μείνουμε άπραγοι μπροστά στο έγκλημα που επιχειρείται!

Η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό», σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης και τους γειτονικούς Δήμους, αρνούμενη να υποταχτεί σ’ αυτά τα σχέδια, διοργανώνει το επόμενο διάστημα το “2ο Φεστιβάλ αντίστασης και δημιουργίας στο Ελληνικό”. Θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στα σχέδια τους, δε θα αφήσουμε το Ελληνικό να ξεπουληθεί σε ξένους και ντόπιους “επενδυτές”, για να το “αξιοποιήσουν”, προς ίδιον όφελος φυσικά…

Επιθυμούμε μια ευρύτερη συμμετοχή σ’ αυτό το Φεστιβάλ, και γι αυτό απευθυνόμαστε σε σας, τους καλλιτέχνες και δημιουργούς, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών και σας ζητούμε να στηρίξετε το δύσκολο αγώνα μας με κάθε τρόπο. Στη σκέψη μας είναι η συν-διαμόρφωση ενός προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων, δημόσιων συζητήσεων και άλλων δραστηριοτήτων, τόσο στους χώρους του πρώην αεροδρομίου, όσο και στον παραλιακό χώρο, με στόχο την επανάχρηση υπαίθριων ή στεγασμένων εγκαταστάσεων.

Σας καλούμε σε μια ανοιχτή συνάντηση - σύσκεψη, την Τετάρτη 23 του Μάη, στις 7.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (πρώην Αμερικάνικη Βάση, πρόσβαση από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης), για να συζητήσουμε συγκεκριμένες προτάσεις και να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.


η οργανωτική επιτροπή του 2ου Φεστιβάλ αντίστασης και δημιουργίας στο Ελληνικό
parkoellinikou@gmail.com – http: // parkoelinikou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου