Σελίδες

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ


Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, σε συνεργασία με φορείς και συλλογικότητες απ’ όλη την Αθήνα  και την στήριξη των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας οργανώνουν τετραήμερο πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων 27 με 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ελληνικό, στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου-Συναυλία διαμαρτυρίας.
Με αγώνες συνεχίζουμε η Κρήτη & ο Πόντος.  Στις 19.00 στην Πλατεία Σουρμένων, Ελληνικό.   
Συμμετέχουν:
Χορευτικό Ένωσης Ποντίων Σουρμένων                         
Χορευτικό Συλλόγου Κρητών Ελληνικού “Ο Ψηλορείτης”                         
Αντώνης Κεχαγιαδάκης (τραγούδι-λύρα)                         
ΣΥΝΑΜΑ-"tunning" (Στέφανος Φίλος και Μελίνα Αργυρίου)                          
Χρήστος Ροζάκης-ΔΥΜΑ (μουσικό τρίο)                         
Φώτης Αθανασίου (γιουκαλίλι)                         
ΕlektroBalkana 
Οργάνωση: Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ένωση Ποντίων Σουρμένων,  Σύλλογος Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης» 
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 28, 29, 30 Σεπτεμβρίου
Από το Εγώ στο Εμένα & από το Εμείς στο Μαζί. Μέσα από τα πέντε βασικά συναισθήματα. Παρασκευή στις 17.00, Σάββατο & Κυριακή στη 13.00 και στις 17.00  Κτίριο Δυτικού Αεροδρομίου (είσοδος από λεωφ.Ποσειδώνος)   
Διάρκεια παράστασης: 120’              
Κρατήσεις: τηλ.6943637456 
Σάββατο στις 19.00 δημόσια συζήτηση με θέμα: Ο φόβος ως ανοχή και ενοχή κοινωνικά  Οργάνωση: [nomáδes artcore]  Με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛΚΕΟΑ).
Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου
Αγώνας δρόμου 10χλμ για το Μητροπολιτικό Πάρκο & γλέντι στον ελαιώνα  > Εκκίνηση αγώνα στις 10.00 μπροστά από το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας  (είσοδος από λεωφ.Ποσειδώνος).  Οργάνωση: Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) Με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής ''Ευκλής''  Δηλώσεις συμμετοχής: info@efklis.gr , τηλ.2105900685.
Γλέντι με μουσική και μεζέ στη 13.00 στον ελαιώνα που δημιουργήσαμε στο πρώην αεροδρόμιο  Οργάνωση: Βλαστός Κοινωνικός Συνεταιρισμός Ελληνικού-Αργυρούπολης, Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό.

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Προβάλλεται μαζί με τις υπόλοιπες δωρεάν εκδηλώσεις στο νομό Αττικής εδώ: http://www.jaba.gr/%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/?yr=2012&month=09&dy=27&mcat=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Ο Κος Μιχαλολιάκος αποφάσισε ερήμην των Πειραιωτών να παραχωρήσει τις δύο παραλίες, Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια, στον ιδιοκτήτη στου Scuba - Bora Bora.
    *Παρά το γεγονός οτι η Περιφέρεια ακύρωσε τον Διαγωνισμό βάση του οποίου παραχώρησε τις δύο παρλίες
    *Παρά το γεγονός οτι η πλειοψηφία των κατοίκων είναι αντίθετη προς αυτή την απόφαση και έχουν κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο 4.000 υπογραφές Κατοίκων
    *Παρά το γεγονός οτι όλες οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι αντίθετες στην παραχώρηση των παραλ
    ιών σε ιδιώτες και εκπροσωπούν διπλάσιους ψηφοφόρους απ ότι ο Κος Μιχαλολιάκος
    *Παρά το γεγονός οτι η συγκεκριμένη επιχείρηση χρόνια τώρα παρανομεί, χρωστάει στον Δήμο και καταπατά δημόσια γη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Δημάρχου
    *Παρά το γεγονός οτι σαν κάτοικοι καλέσαμε και προτείναμε στον Δήμαρχο επανειλημμένα τρόπους αξιοποίησης των παραλιών προς όφελος των Δημοτών και όχι προς όφελος του επιχειρηματία

    ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ

    ο Δήμαρχος επιμένει στην απόφασή του να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι να εκπροσωπήσει τους Πολίτες του Πειραιά, όπως οφείλει. Βασιζόμενος σε έναν νόμο που ψηφίστηκε λίγους μήνες πριν, ώστε να ανοίξει τον δρόμο στo fast track ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, επιχειρεί την Δευτέρα που μας έρχεται να παρακάμψει την απόφαση της Περιφέρειας και την επιθυμία των Κατοίκων και να εκδόσει μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου άδεια οικοδομικών εργασιών και για τις δύο παραλίες. Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη επιχείρηση καθώς με παρέμβαση των κατοικων η αστυνομία είχε σταματήσει τις παράνομες εργασίες και το ξερίζωμα των δέντρων που είχε ξεκινήσει πριν λίγες εβδομάδε η επιχείρηση Scuba - Bora Bora

    Δυστυχώς φαίνεται πως αρκετοί εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να θεωρούν οτι εκλέχθηκαν μονάρχες τετραετίας και μέχρι της επόμενες εκλογές μπορούν να κάνουν οτι θέλουν, ξεχνώντας πως βρίσκονται εκεί για να εκπροσωπούν τον Δήμο, δηλαδή την Κοινωνία που τους τοποθέτησε εκεί που βρίσκονται. Γι αυτό το πολίτευμά μας λέγεται Δημοκρατία και όχι εκλεγμένη μοναρχία!!! Ο Κος Μιχαλολιάκος χρόνια εκπρόσωπος της κεντρικής πολιτικής σκηνής που ευθύνεται για τη κατάντια της χώρας, έρχεται σήμερα σε τοπικό επίπεδο να συνεχίσει το έργο του και στην πόλη μας κάνοντας δουλειές με την περιουσία των Πειραιωτών και εξυπηρετώντας ιδιωτικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Επειδή η δημοκρατία δεν εξαντλείται στις εκλογές κάθε 4 χρόνια, ούτε στις ψηφοφορίες του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν δεχόμαστε να αποφασίζει κανένας για μας χωρίς εμάς. Συμμετέχουμε και διεκδικούμε ότι μας ανήκει. Καλούμε όλους τους Πειραιώτες τη Δευτέρα 01/10/12 στις 16:30 έξω από το Δημαρχείο και στη συνέχεια (στις 17:00) στον 7ο όροφο του Δημαρχείου, όπου θα λάβει χώρα το Δημοτικό Συμβούλιο, να διαφυλάξουμε πως ο Δήμαρχός μας θα σεβαστεί τα αυτονόητα. Να διαφυλάξουμε πως θα σεβαστεί το γεγονός οτι στη Δημοκρατία ο εκλεγμένος εκπρόσωπος οφείλει να εκπροσωπεί τους Δημότες, να διαβουλεύεται μαζί τους και στη συνέχεια να κάνει πράξη την εντολή που του δίνουν και ΟΧΙ να αποφασίζει ότι θέλει εκπροσωπώντας συγκεκριμένα συμφέροντα και εξυβρίζοντας όπως μέχρι σήμερα κάνει τους Δημότες. Σας καλούμε όλους να σώσουμε τις παραλίες μας από την ιδιωτικοποίηση, την τσιμεντοποίηση και την περιβαλλοντική υποβάθμιση και να απαιτήσουμε από τη Δημοτική Αρχή να αναπλάσει ήπια και να συντηρεί τις παραλίες, διατηρώντας στο σύνολό τους τον κοινόχρηστο – ελεύθερο – δημόσιο χαρακτήρα τους με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες των πολιτών.

    Για να επιτευχθεί όμως αυτό χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή όλων μας. Δεν μπορεί να γίνει διά της ανάθεσης σε μια ομάδα συμπολιτών μας. Μόνο αν είμαστε όλοι τη Δευτέρα στο Δημαρχείο ως ενεργοί πολίτες θα καταφέρουμε να κερδίσουμε πίσω τις παραλίες μας. Ενημερώστε τους φίλους σας. Σηκώστε το τηλέφωνο και πείτε τους οτι πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Διαδώστε το σε όλους. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε.
    Όπως έγραψε ο Καζαντζάκης : " Να αγαπάς την ευθύνη. Να λές, εγώ, εγώ μονάχος
    μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω".
    Ραντεβού λοιπόν όλοι μαζί τη Δευτέρα στο Δημαρχείο του Πειραιά.

    Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες, Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπίζω να πωληθεί. Θα φέρει ανάπτυξη επιτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή