Σελίδες

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Πρόσκληση σε δημόσια διαβούλευση με θέμα την εκποίηση του Ελληνικού απεύθυνε το τμήμα περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. Στην πρόσκληση αναφέρεται: “Η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, δηλαδή του χώρου του παλιού αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, εμπίπτει στις άμεσες προτεραιότητες του ΤΑΙΠΕΔ. Με αυτή την έννοια, το Ελληνικό συνιστά εμβληματικό παράδειγμα «ξεπουλήματος» της δημόσιας περιουσίας”...
...“Είναι σαφές ότι η επονομαζόμενη «αξιοποίηση του Ελληνικού», όπως περιγράφεται στο Ν.4062/2012, δίνει τη χαριστική βολή σε έναν από τους τελευταίους μεγάλους αδόμητους χώρους του Λεκανοπεδίου, γεγονός με ουσιαστικά αρνητικές επιπτώσεις για την πολεοδομική οργάνωση και την κοινωνικοοικονομική συνοχή, αλλά κατ’ εξοχήν στο περιβάλλον, τόσο στο τοπικό επίπεδο όσο και σ’ αυτό της μητροπολιτικής Αθήνας. Η οικιστική ανάπτυξη αυτού του τόσο σημαντικού ανοιχτού χώρου αναμένεται να επιβαρύνει το μικροκλίμα του Λεκανοπεδίου. Οι πολύχρονοι αγώνες των ΟΤΑ, των συλλογικοτήτων πολιτών της ευρύτερης περιοχής, καθώς και μιας σειράς φορέων και οργανώσεων, για τη διασφάλιση του κοινόχρηστου και δημόσιου χαρακτήρα του Ελληνικού, υπογραμμίζει την ένταση των αρνητικών επιπτώσεων από την προωθούμενη «αξιοποίηση» του χώρου.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θεωρεί εγκληματική για τις προοπτικές ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου της Αθήνας την πολεοδόμηση και πώληση σε ιδιώτες του χώρου και με κάθε τρόπο θα αντισταθεί στην καταστροφική αυτή πολιτική μαζί με τους αγωνιζόμενους πολίτες, συλλογικότητες και Δημοτικές Αρχές. Επιχειρεί λοιπόν να συμβάλει στην τελική διαμόρφωση μιας εναλλακτικής, βιώσιμης λύσης, που θα σέβεται το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την οικονομική επιβίωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας της γύρω περιοχής, προασπίζοντας το περιβάλλον και τη δημόσια περιουσία.
Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την επικαιροποίηση προτάσεων για ουσιαστική αξιοποίηση του Ελληνικού μέσω της μετατροπής του σε Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου με ήπιες κοινωφελείς χρήσεις και συμβίωση των φορέων και οργανισμών που στεγάζονται στο χώρο και με προάσπιση του δημόσιου και κοινόχρηστου χαρακτήρα του,

σας καλούμε σε δημόσια διαβούλευση στην Βουλή.

1 σχόλιο:

  1. Το ΣτΕ ισοπεδώνει τα σχέδια για το Ελληνικό
    Kαλεί την ΥΠΑ να ξαναλειτουργήσει μέσα σε ένα μήνα το παλιό αεροδρόμιο, αποκλείοντας τη δόμηση υψηλών κτιρίων που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ.
    Δηλαδή σε 3 με 3 εβδομάδες !
    Και φύλλο δεν κουνιέται !
    Πως μπορεί να επιβληθεί μια απόφαση του ΣΤΕ ?
    Ο αρμόδιος εισαγγελέας (του Αρειου Πάγου ?) να δώσει εντολή να συλληφθούν οι πολιτικοί που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις του !
    http://www.efsyn.gr/?p=26023#....

    ΑπάντησηΔιαγραφή