Σελίδες

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ

Πριν από κάμποσα χρόνια, η δημοτική αρχή Ελληνικού, ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονταν τον χώρο της παραλίας του Αγίου Κοσμά και με την συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών από την ευρύτερη περιοχή αφαιρέθηκαν τα κάγκελα που εμπόδιζαν την πρόσβαση προς τις ακτές. Η παραλία του Αγίου Κοσμά αποδόθηκε σε ελεύθερη - δωρεάν χρήση για κολύμβηση και έγινε από τότε ένα εμβληματικό σημείο αναφοράς για χιλιάδες πολίτες από όλη την Αττική.

Σήμερα, οι παραλίες και οι ακτές της χώρας μας δέχονται μια καινούργια επίθεση από οργανωμένα συμφέροντα ιδιωτών. Ένα νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του αιγιαλού και των παραλιών που προωθείται για ψήφιση, θα δώσει τη χαριστική βολή σε όσες παραλίες καταφέραμε να διασώσουμε μέχρι τώρα.
Η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό» δημιουργήθηκε πριν από τρία περίπου χρόνια από πολίτες από όλη την Αττική, με στόχο την διατήρηση του δημόσιου  χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά και την σταδιακή μετατροπή του σε Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πράσινου, αναψυχής, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων με βάση την μελέτη του ΕΜΠ, που έγινε με πρωτοβουλία των δημοτικών αρχών της περιοχής.
Σήμερα, προωθείται από την κυβέρνηση μέσω του διαβόητου ΤΑΙΠΕΔ το ξεπούλημα στον Όμιλο Λάτση τόσο  του χώρου του πρώην αεροδρομίου, όσο και των 3χλμ της παραλίας του Αγίου Κοσμά και η δόμηση ιδιωτικών εγκαταστάσεων εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων που δεν αφορούν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της Αθήνας. Τα σχέδια αυτά, που εμφανίζονται ως «αξιοποίηση» και «ανάπτυξη», συνιστούν στην πραγματικότητα  την οριστική απώλεια  των τελευταίων πολύτιμων δημόσιων-ελεύθερων- παραλιακών χώρων που απέμειναν στην Αττική.

Η «Επιτροπή Αγώνα» καλεί σε συνέλευση στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ παραλία του Αγίου Κοσμά, την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 στις 19.30,  με στόχο την ενημέρωση, τον απολογισμό, την οργάνωση και την κλιμάκωση των αντιστάσεών μας, ώστε τελικά να μην περάσουν τα σχέδια για το ξεπούλημα και την οικοδόμηση του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου