Σελίδες

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παν. Λαφαζάνης συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία της Επιτροπής αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού αποτελούμενη από τους Χρήστο Κορτζίδη, Γιούλη Καμπούρη, Πάνο Τότσικα και Άκη Μπαδογιάννη.
Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Π. Λαφαζάνη για τις πρωτοβουλίες αντίστασης στην εκποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου και προβολής της ανάγκης δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού.
Μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. δήλωσε:
"Η επιχειρούμενη εκποίηση του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Ελληνικού αποτελεί ένα μέγα έγκλημα εθνικών διαστάσεων και πολύπλευρων καταστροφικών συνεπειών.
Στην ουσία πρόκειται για ένα ξεπούλημα, με το οποίο ένας πολύτιμος ελεύθερος δημόσιος χώρος παραδίδεται εν λευκώ σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα για κερδοσκοπία και τσιμεντοποίηση κάθε μορφής.
Το ξεπούλημα του Ελληνικού θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές που μπορεί να συμβούν στο λεκανοπέδιο και συνιστά μέρος της εκχώρησης όλης της παραλιακής ζώνης από το Πέραμα μέχρι, σχεδόν, το Σούνιο στη ληστρική ιδιωτική εκμετάλλευση.
Το ξεπούλημα του Ελληνικού δεν θα προσφέρει, παρά τις όποιες διακηρύξεις, θέσεις εργασίας, ούτε ανάπτυξη.
Αντίθετα, πρόκειται για "ανάπτυξη" της καζινοοικονομίας με “δουλεμπορικές” θέσεις εργασίας και παράλληλη καταστροφή των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων της περιοχής.
Αντίθετα η πρόταση για δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες και ήπιες χρήσεις πολιτισμού, άθλησης και ψυχαγωγίας θα προσφέρει ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής, μεγάλη επισκεψιμότητα, νέες θέσεις εργασίας και βελτίωση των περιβαλλοντικών όρων για όλο το λεκανοπέδιο.
Αυτές τις ώρες χρειάζεται να δώσει πιο έντονα από ποτέ το παρόν ένα μεγάλο και νικηφόρο κίνημα στην περιοχή του Ελληνικού, στους γύρω δήμους και σε όλο το λεκανοπέδιο με στόχο να αποτραπεί το ξεπούλημα και να προχωρήσει εναλλακτικά το τεκμηριωμένο σχέδιο του Μητροπολιτικού πάρκου που έχει κατατεθεί”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου