Σελίδες

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017


Το Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας, 
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ, 
To ΣΕΚΕΣ για δημόσια ΕΥΔΑΠ στην υπηρεσία της κοινωνίας   
η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή,  
 η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού , 
η Διαδημοτική Επιτροπή για την προστασία του Υμηττού, 
η Λαϊκή  Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας,
με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος  καλούν από κοινού σε  δημόσια συζήτηση  για την υπεράσπιση και διαφύλαξη  του περιβάλλοντος,  των δημόσιων κοινών αγαθών,  την προστασία  της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αθήνας.
Σε μια περίοδο που η ιδιωτικοποίηση - εκποίηση των  δημόσιων κοινωνικών αγαθών, των  δημόσιων ελεύθερων χώρων, παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις  για τη χώρα μας ,
τα περιβαλλοντικά κινήματα και οι φορείς  των εργαζομένων επιβάλλεται  να προτάξουν τις κοινωνικές ανάγκες της μεγάλης λαϊκής  πλειοψηφίας  που πλήττεται βίαια  από την οικονομική και οικολογική κρίση.
Με πρόσχημα  την εξυπηρέτηση ενός άδικου και μη βιώσιμου χρέους  προωθείται μια εκτεταμένη και γενικευμένη ιδιωτικοποίηση - εκποίηση περιβαλλοντικού πλούτου και φυσικών πόρων στερώντας από τη χώρα και τους εργαζόμενους τα πολυτιμότερα εργαλεία για τη χάραξη ενός  σχεδιασμού παραγωγικής ανασυγκρότησης για την έξοδο από την κρίση,  προς όφελος  της μεγάλης κοινωνικής   πλειοψηφίας.
Μέσω της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, τη δημιουργία του υπερταμείου και την ένταξη σε αυτό  φυσικών  αγαθών όπως το νερό, η ενέργεια, η δημόσια γη, τα λιμάνια, αεροδρόμια  κλπ. επιχειρείται   μια μαζική εκποίηση και εκχώρηση τους, σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία  αποσκοπούν στην υπερ-εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου, στο αλόγιστο κέρδος, στην αποδόμηση  των εργασιακών σχέσεων, στη φτωχοποίηση ακόμη μεγαλύτερων λαϊκών στρωμάτων .
Το λεκανοπέδιο της Αθήνας αποτελεί το πιο  χαρακτηριστικό παράδειγμα  οικονομικής, κοινωνικής και οικολογικής καταστροφής   στο όνομα δήθεν της ανάπτυξης με την υπερεκμετάλλευση των ανθρώπινων και φυσικών πόρων με πλήρη αδιαφορία για τις περιβαλλοντικές συνέπειες.
Είναι πολύ χαρακτηριστικές οι ενέργειες ιδιωτικοποίησης - εκποίησης των τελευταίων μεγάλων αδόμητων ελεύθερων χώρων της Αθήνας Ελληνικό, Γουδή, Ν. Φιλαφέλφεια, Ελαιώνας, Ακαδημία Πλάτωνος, Παράκτιο Μέτωπο από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα με   αρωγό διαχρονικά τις κυβερνήσεις  που  ειδικά στις μέρες μας  τείνει να πάρει  επικίνδυνες διαστάσεις.
Επιπλέον ο κίνδυνος ιδιωτικοποίησης του νερού και της ενέργειας εκτός από την τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση που θα προκαλέσει, θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση σε ένα ανθρώπινο δικαίωμα,  απαραίτητο για τη ζωή και την υγεία εκατομμύριων ανθρώπων.
 Το επόμενο διάστημα όλα δείχνουν ότι θα είναι μια περίοδος έντονων συγκρούσεων και δοκιμασιών.
Παρά τις δύσκολες συνθήκες, υπάρχει μια ισχυρή παρακαταθήκη κοινών αγώνων, εμπειριών και κατακτήσεων.
Σε αυτή την κατεύθυνση κάνουμε ένα βήμα μπροστά, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία μιας ευρύτερης συμμαχίας Φορέων Εργαζομένων και Περιβαλλοντικών Κινημάτων για την αφύπνιση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή  των κατοίκων της Αθήνας   σε ένα μέτωπο υπεράσπισης  των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, την προστασία του φυσικού πλούτου, του περιβάλλοντος ,   που αποτελούν  θεμελιώδης Συνταγματική υποχρέωση!
Δημόσια Συζήτηση : Τρίτη 13 Ιούνη και ώρα 7: 00μ.μ
 Στο Χώρο ΣΙΝΕ ΔΕΞΑΜΕΝΗ *Θερινός     
Πλ.Δεξαμενή – Κολωνάκι τηλ. 210 3623940                             
   Θα ακολουθήσει  προβολή της ταινίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου