Σελίδες

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της “Κοινής Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων”

Καλούμε τους πολίτες που αντιστέκονται στην υφαρπαγή της δημόσιας γης και περιουσίας, που παλεύουν για την ακύρωση της παραχώρησης των 14 Περιφερειακών Κρατικών Αερολιμένων στο Γερμανικό Δημόσιο, να παρευρεθούν στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΉΤΗΣΗ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/02/2018 στις 7μμ στην Αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60). Θα μιλήσουν, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, ο δικηγόρος Πέτρος Μηλιαράκης και θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι κινημάτων και πρωτοβουλιών από όλη την Ελλάδα. 


Στην Εκδήλωση θα κατατεθεί το σχέδιο δράσης της Κοινής Πρωτοβουλίας και τα επόμενα βήματα του νομικού μας αγώνα. Θα απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε λοιπές συλλογικότητες για συντονισμό του αγώνα, για τη δημιουργία ενός μετώπου ενάντια στις επιζήμιες για την κοινωνία και την οικονομία της χώρας ιδιωτικοποιήσεις. Εκποιείται ολόκληρη η Ελλάδα, η ενέργεια, το νερό, τα λιμάνια, τα νησιά και τα δάση, χαρίζεται στα κοράκια των πολυεθνικών ο φυσικός πλούτος και οι κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Παραβιάζεται ευθέως το Σύνταγμα της Ελλάδας και καταστρατηγείται η έννοια των κοινόχρηστων αναπαλλοτρίωτων πραγμάτων. Υποθηκεύεται το μέλλον των επόμενων γενεών για 100 χρόνια στα κερδοσκοπικά funds. Η ευθύνη μας είναι τεράστια.
Η υπόθεση των Αεροδρομίων δεν έχει τελειώσει. ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ακυρώσουμε την παραχώρηση και να κηρύξουμε έκπτωτες όλες τις διαδικασίες και τις παράνομες μεθοδεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ και των κυβερνήσεων. ΜΠΟΡΟΥΜΕ να επαναφέρουμε τα Αεροδρόμια στο ελληνικό δημόσιο και να αποφύγουμε το μονοπωλιακό έλεγχο της κοινοπραξίας FRAPORT - Κοπελούζου με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον έλεγχο του τουριστικού κεφαλαίου και στο ευρύτερο οικονομικό σύστημα των αεροδρομίων. ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας ως πολίτες και ως χώρα. Οι αγώνες μας συνεχίζονται δριμύτεροι μέχρι να δικαιωθούν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου