Σελίδες

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ της Αντιπροσωπείας του ΣΑΔΑΣ-Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων


“Λίγες μέρες πριν τις εκλογές του περασμένου Μαϊου ψηφίστηκε ο νόμος 4062/2012 με τον οποίο καθορίζονται απαράδεκτες χρήσεις γης και όροι δόμησης στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και στην παραλία του Αγ. Κοσμά. Παράλληλα, το σύνολο της έκτασης παραχωρήθηκε στο λεγόμενο «Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου» (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο προωθεί την άμεση εκποίησή του σε ιδιώτες.
Απέναντι στα σχέδια αυτά, η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού» και δεκάδες κοινωνικοί φορείς υποστηρίζουν ότι «δεν είναι δυνατόν να επιδιώκουμε την ανάπτυξη της χώρας ξεπουλώντας την δημόσια περιουσία και την δημόσια γη, υποβαθμίζοντας το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, αδιαφορώντας για την ιστορία αυτής της χώρας και αυτού του λαού».
Επισημαίνεται ότι, πολίτες που συμμετέχουν σε διάφορους κοινωνικούς φορείς, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της παραχώρησης της συνολικής έκτασης του πρώην συνολικής έκτασης του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγ. Κοσμά στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η Αντιπροσωπεία του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ ενώνοντας τη φωνή της με την «Επιτροπή Αγώνα για το
Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού» και τους κοινωνικούς φορείς, εκφράζει την αντίθεσή της
στην εκποίηση του Ελληνικού και τη συμμετοχή της στον αγώνα για ένα άλλο μοντέλο αξιοποίησης
με γνώμονα την κάλυψη πραγματικών κοινωνικών αναγκών και όχι των συμφερόντων κάποιων
επενδυτών – κερδοσκόπων.
7 Ιουλίου 2012
Η αντιπροσωπεία του ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου