Σελίδες

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ



ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ  ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΤΡΙΤΗ 5/9, ΩΡΑ 1.00 Μ.Μ.,
ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ  ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ



Την Τρίτη 5/9 , στο κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού (οδός Μπουμπουλίνας , πολύ κοντά στην Τοσίτσα), συζητείται στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβούλιου και Συμβουλίου Μουσείων το θέμα των αρχαιοτήτων του Ελληνικού.
 Έχει υπογραφεί το Γενικό Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας στις 24 Αυγούστου μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ελληνικό ΑΕ, χωρίς να προηγηθεί γνωμοδότηση του ΚΑΣ, όπως προβλέπεται στο νόμο των στρατηγικών επενδύσεων. Το μνημόνιο δεν προστατεύει τις αρχαιότητες καθώς δεν δεσμεύει τη Lamda Development στην οποία θα μεταβιβαστεί το ακίνητο.

Το θέμα που διακυβεύεται στη συνεδρίαση του ΚΑΣ-ΣΜ είναι εξαιρετικά σημαντικό και αφορά, από την πλευρά μας, στην κήρυξη   του Ελληνικού ως Αρχαιολογικού Χώρου, που σημαίνει παρουσία και ευθύνη του ΥΠΠΟΑ τόσο κατά τη διάρκεια των ανασκαφών όσο και για την προσαρμογή των σχεδίων στις απαιτήσεις προστασίας και ανάδειξης των μνημείων.

Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων θα παραστούν εκπρόσωποι για να παρουσιάσουν τις θέσεις μας στη διάρκεια της διαδικασίας.

Η μαζική παρουσία είναι επιβεβλημένη για να επισημάνει ότι η παρέμβασή μας είναι προέκταση ενός κινήματος ενεργών πολιτών.  

ΕΠΙΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ  
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 

1 σχόλιο:

  1. Χρειάζεστε 2% αξιόπιστη χριστουγεννιάτικο δάνειο bonanza για
     επιχειρηματικές επενδύσεις, την ανακαίνιση του σπιτιού και την πληρωμή
     ιατρικούς λογαριασμούς επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή