Σελίδες

Ψηφίσματα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

Η επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή παρά τις
επιφυλάξεις της σε συγκεκριμένες θέσεις του κειμένου της ανοικτής
επιστολής, θεωρεί ότι δεν πρέπει να απουσιάσει και να μην εκφράσει
την συμπαράστασή της στον αγώνα για να παραμείνει το Ελληνικό,
δημόσιος, ελεύθερος χώρος και να διαμορφωθεί σε ΜητροπολιτικόΠάρκο.

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2011
Η Γραμματεία της Επιτροπής


...................................................................

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 27ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.
 


…….Την Παρασκευή 11 Φλεβάρη ο ελληνικός λαός ενημερώθηκε από τους υπαλλήλους της Τρόικας, ότι σε συνεργασία με την κυβέρνηση αποφασίστηκε να εφαρμοστεί από φέτος μέχρι το 2015 ένα εκτεταμένο πρόγραμμα «αξιοποίησης», δηλαδή εκποίησης δημόσιας περιουσίας και ακινήτων, προκειμένου να εισπραχθούν 50 δις. Ευρώ, εκ των οποίων τα 15 εντός της διετίας 2011-2012.
Πρώτο – πρώτο στη λίστα ξεπουλήματος των δημόσιων ακινήτων είναι το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Το ίδιο αεροδρόμιο που το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση θα το έκανε Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου, όπως απαιτούν οι ζωτικές ανάγκες και η υγεία του λαού του λεκανοπεδίου. Παρόλο που αποδείχτηκε με την μελέτη του Πολυτεχνείου ότι είναι όχι μόνο αναγκαίο και εφικτό, αλλά και φτηνό, η κυβέρνηση το παραδίδει στα συμφέροντα που ρήμαξαν και ρημάζουν τη χώρα και τη ζωή μας.
Ως εδώ. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Πολίτες και συλλογικοί φορείς να μην τους επιτρέψουμε να ερημώσουν τον τόπο μας. Το Ελληνικό αποτελεί τον τελευταίο δημόσιο αδόμητο μεγάλο χώρο στο λεκανοπέδιο, ζωτικής σημασίας για τους όρους ζωής των κατοίκων του και των μελλοντικών γενεών. Να γίνει ένα μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πρασίνου με ήπιες πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωφελείς χρήσεις, ελεύθερο και ανοικτό σε όλους του πολίτες…….