Σελίδες

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, με την Περιφερειακή Κίνηση «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», στα γραφεία της στην Περιφέρεια Αττικής. Στην συνάντηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν από την «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Ν. Βούτσης, Δ. Τσουκαλάς και Γ.Βαρεμένος.
Η Επιτροπή εξέθεσε τις απόψεις της σχετικά με την ανάγκη προάσπισης του δημόσιου χώρου στο Ελληνικό, καθώς και τις προτάσεις της για δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου παναττικής εμβέλειας. Επίσης ενημέρωσε την Περιφερειακή Κίνηση για το πρόγραμμα δράσης της από εδώ και πέρα.
Η «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» εξέφρασε την υποστήριξή της στην δράση της Επιτροπής ,τη θέλησή της να συμμετάσχει σε όποιες κινητοποιήσεις της Επιτροπής, θεωρώντας το αίτημα της μετατροπής του χώρου του πρ. αεροδρομίου, σε Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου, με ήπιες χρήσεις για τους κατοίκους όλης της Αθήνας, απαραίτητο και ρεαλιστικό. Αίτημα, που συγχρόνως απαντά και σε ανάγκες του λαού την εποχή της κρίσης.
Η «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα του Ελληνικού στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, τονίζοντας τη σημασία του, λόγω του ότι εκτός από την περιβαλλοντική κοινωνική και οικονομική διάστασή του, αποτελεί και την πρώτη προσπάθεια εκποίησης δημόσιας περιουσίας την εποχή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου