Σελίδες

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ:
OXI ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ!
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ!
                                                      
Η  «αξιοποίηση»  του δημόσιου χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού καθώς και της παραλίας του Αγ. Κοσμά,  δεν μπορεί να ταυτίζεται με την εμπορευματοποίηση, την εκποίηση  και την μακροχρόνια παραχώρηση δημόσιας γης και δημόσιων εγκαταστάσεων σε ιδιωτικά συμφέροντα για εκμετάλλευση.

Nα μην υλοποιηθούν τα σχέδια της Κυβέρνησης και διάφορων επιχειρηματικών κύκλων που προωθούν την δόμηση άνω του ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων και την τσιμεντοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλιακής ζώνης. Να προωθηθούν οι προτάσεις των Ο.Τ.Α, με βάση την μελέτη του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ, οι οποίες έχουν την αποδοχή και στήριξη ενός ευρύτατου φάσματος κοινωνικών φορέων. Το Ελληνικό να «αξιοποιηθεί» κυρίως ως ελεύθερος - δημόσιος χώρος πράσινου Μητροπολιτικού χαρακτήρα με αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες κοινωνικού - παραγωγικού χαρακτήρα, καλύπτοντας κοινωνικές ανάγκες εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής και όχι κερδοσκοπικές επιδιώξεις ιδιωτικών συμφερόντων, ελληνικών και ξένων.

Eίμαστε ριζικά αντίθετοι με την εκποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού στο Κατάρ ή σε άλλους επιχειρηματίες και θα αγωνιστούμε ώστε οι κυβερνητικές αποφάσεις που λαμβάνονται με διαδικασίες fast track να ανατραπούν. Δεν δεχόμαστε την εκχώρηση δημόσιας γης στο όνομα του χρέους, το οποίο διαρκώς πολλαπλασιάζεται, ενώ ο κόσμος της εργασίας διαλύεται και η χώρα οδηγείται στην πτώχευση.

Ένα Μητροπολιτικό Πάρκο πράσινου και πολιτιστικών, αθλητικών, κοινωνικών χρήσεων, χωρίς νέα κτίσματα, στα 6264 στρ του Ελληνικού, έχει τεράστια οικολογική αξία που προσμετρά θετικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης στην Αττική. Αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής και αποτελεί διέξοδο προς την θάλασσα και ψυχαγωγία εκατομμυρίων ανθρώπων, δημιουργεί μαζί με τις ανοιχτές παραλίες ένα πράσινο και θαλάσσιο πόλο υπερτοπικής εμβέλειας που συμβάλλει στην τουριστική αναβάθμιση της Αττικής, ενώ το απαιτούμενο κόστος δεν ξεπερνά τα 50 εκ. ευρώ, στην α’ φάση και συνολικά τα 100 εκ. ευρώ, σε βάθος χρόνου.
                                                                                                                                      7.3.2011
EΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ TO ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟY

Http//:parkoellinikou.blogspot.com
Επικοινωνία: parkoellinikou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου