Σελίδες

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Ελληνικό


Ξεκινά την Τετάρτη 21/3 στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 22/3 η συζήτηση για το Σχέδιο Νόμου που αφορά την λεγόμενη «Αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού».
Η «Επιτροπή Αγώνα», με «Ανοιχτή Επιστολή» προς όλους τους Βουλευτές, τους καλεί να μην ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο που εκποιεί την δημόσια περιουσία σε ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ παράλληλα, με την δόμηση περίπου 3.500.000 τετραγωνικών μέτρων και με τις εμπορικές, επιχειρηματικές και οικιστικές χρήσεις που προβλέπονται, θα μετατρέψει την περιοχή του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγ.Κοσμά σε ένα νέο πολεοδομικό κέντρο, με σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή.
Ακόμη, η «Επιτροπή Αγώνα» καλεί σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 22/4, στις 6μ.μ., στον χώρο του ΆγνωστουΣτρατιώτη.

3 σχόλια:

  1. Ως συνήθως....μιλάτε για τετραγωνικά και τσιμέντο, αλλά ξεχνάτε εντέχνως τα 2000 στρ. πάρκου. Ένα μεγάλο πάρκο δίπλα σε θαλάσσιο μέτωπο. Τι άλλο θα μπορούσαν να ζητήσουν οι κάτοικοι τών όμορων δήμων? Αλλά χρειάζεται και η αξιοποιήση, επιχειρηματική, τουριστική, επενδυτική. Με αυστηρές προδιαγραφές αλλά να γίνει. Να δοθούν κίνητρα στη δόμηση ώστε να υπάρχουν ανταποδοτικά οφέλη και σε άλλες περιοχές που το έχουν πραγματική ανάγκη. Όσο για τις "περιβαλλοντικές επιπτώσεις" έχετε κάποια συγκεκριμένη μελέτη ή το λέτε αόριστα? Και αν έχετε μελέτη που βασίζεται, εφόσον ΔΕΝ υπάρχει τόσο καιρό συγκεκριμένη πρόταση αξιοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://parkoellinikou.blogspot.com/2011/04/blog-post_11.html
      Στο παραπάνω λινκ θα βρείτε απάντηση.

      Διαγραφή
  2. To ισοζύγιο πρασίνου είναι ρεαλιστικό αν βάλουμε 6000στρ. πρασίνου στο Ελληνικό και μόνο! Και δίπλα σε θαλάσσιο μέτωπο. Όχι κύριοι ΔΕΝ σώζεται έτσι η κατάσταση στο λεκανοπέδιο. Ισόρροπη ανάπτυξη πρασίνου στη πρωτεύουσα χρειάζεται. Αλλά δυστυχώς για κάποιους χρειάζονται και άλλες αστικές δράσεις. Το επιχείρημα του δημάρχου Κορτζίδη πως με ανάπτυξη του Ελληνικού δε θα σωθεί η χώρα είναι άτοπο. Κανείς δε θα αξιοποιήσει το Ελληνικό (ή ό,τι άλλο) για να ξεχρεώσουμε. Αλλά για να μπούν οι βάσεις ενός αναπτυξιακού μοντέλου που θα μας βοηθήσει ενδεχομένως να πάρει μπροστά η Ελληνική οικονομία. Και αυτό θα περιλαμβάνει ΚΑΙ θέσεις εργασίας. Η ανεργία βρίσκεται στο 21%. Το μέχρι σήμερα μοντέλο αποδείχθηκε αποτυχημένο και χρεοκοπήσαμε. Ας δοκιμάσουμε κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή