Σελίδες

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

2o Φεστιβάλ Αντίστασης & Δημιουργίας: Θέατρο Δρόμου


Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας στο Ελληνικό, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό με την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σας καλούν στη θεατρική παράσταση «Διαγώνισμα Ευρωπαϊκής Υστερίας» από τη θεατρική ομάδα των «Μπουφόνων» σε σκηνοθεσία Βίλης Σωτηροπούλου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 στις 21.00 στην πλατεία Σουρμένων, με ελεύθερη είσοδο.


«ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΙΑΣ»
Η μικρή Ελλάδα κάθεται και κλαίει γιατι δεν την παίζουνε οι φιλενάδες της. Σήκω επάνω κλείσε τα μάτια κι αποχαιρέτησε...το ευρώ.
Η μικρή Ελλάδα δίνει διαγώνισμα ευρωπαϊκής υστερίας.
Το ’21 το ’12, το ΄22, το ΄40, το ΄45 και βάλε αλλά και σήμερα, παντού και πάντα η μικρή Ελλάδα, ηρωική, διχασμένη κι αγκαλιασμένη σφιχτά από τις προστάτιδες δυνάμεις, του φίλους της. Την αγαπούν τόσο που την απαλλάσσουν από το καθάρισμα των «μαρμάρων» της. Αιώνες τα καθαρίζουν. Την νοιώθουν τόσο κοντά που δε διστάζουν να την κατακτήσουν και συγχρόνως να της «ζητήσουν» δάνειο μερικά δις.. Δανεικά κι αγύριστα. Kαι την ποθούν τόσο που τσακώνονται ποιος θα την κρατήσει για πάντα στην αγκαλιά του. Κανείς δεν κάνει πίσω και τελικά τα βρίσκουν στη μοιρασιά.
Αυτά και άλλα λένε οι δύσμορφοι κι ανατρεπτικοί Μπουφόνοι, τα «κακά παιδιά» του θεάτρου που έζησαν και έδρασαν το Μεσαίωνα, παίζοντας τις αιχμηρές σάτιρες τους στα χωριά αλλά και στις Αυλές, ενώπιον ευγενών και βασιλιάδων.
Η Βίλη Σωτηροπούλου γνώρισε τους μπουφόνους στη σχολή του Philippe Gaulier στο Παρίσι. Συμμετείχε σε μπουφόνικες παραστάσεις στο Παρίσι και στην Αβινιόν και ίδρυσε to 1990 στην Eλλάδα την Θεατρική Ομάδα Μπουφόνων. Έκτοτε και έως το 2004, οι Μπουφόνοι του μεσαίωνα όργωναν ( ή «καλλιεργούσαν», όπως θέλετε) , τους δρόμους, τις πλατείες και τα φεστιβάλ με τις παραστάσεις τους. Φέτος, μετά από 8 χρόνια απουσίας επιστρέφουν με τη σάτιρα τους « Διαγώνισμα Ευρωπαϊκής Υστερίας». Παλιοί και νέοι μπουφόνοι, συναντιούνται σε αυτή την παράσταση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο- σκηνοθεσία: Bίλη Σωτηροπούλου
Κοστούμια : Σπύρος Κωτσόπουλος, Ανθη Ευσταθοπούλου και ο θίασος
Παίζουν: Κατερίνα Γιωτάκη, Aνθη Ευσταθοπουλου, Μαριάννα Ζώγε, Αλέξης Μαρτζούκος, Ειρήνη Νίτσου, Βίλη Σωτηροπούλου, Στέλλα Τροκάνα, Σάκης Τράκας,.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 70 ‘

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου