Σελίδες

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Δράση ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Το  Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) και η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) συμμετέχουν στη διεθνή κτηματομεσιτική έκθεση για επενδυτές και μεγάλους ιδιοκτήτες ακινήτων ΜΙΠΙΜ, 11-14 Μαρτίου στις Κάννες. Ενάντια στις κερδοσκοπικές συμφωνίες που ετοιμάζονται στην MIPIM, η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Δράσης για το Δικαίωμα στην Πόλη και την Κατοικία οργανώνει διεθνείς δράσεις διαμαρτυρίας.

Στην Αθήνα, ομάδες και συλλογικότητες που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην πόλη και την κατοικία, καλούν σε κοινή δράση διαμαρτυρίας στην έδρα του ΤΑΙΠΕΔ (πλατεία Κολοκοτρώνη) ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης και ακινήτων.
Στη συγκέντρωση θα γίνουν ολιγόλεπτες παρεμβάσεις ενημέρωσης για τις εκποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ή δρομολογούνται από το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό κοινωνικών ομάδων και κοινωφελών χρήσεων από τους χώρους αυτούς, και την παράδοσή τους στην ιδιωτική κερδοσκοπία σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.
Οι άνθρωποι πάνω από τα ιδιωτικά κέρδη 
Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των κενών κτιρίων για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών
  
Ομάδα encounterAthens
Επιτροπή αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό
Ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ
Αλληλεγγύη για όλους
Δίκτυο προστασίας Σαρωνικού
Σάββατο 15 Μαρτίου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Αθήνα, 12:00, Κολοκοτρώνη και Σταδίου
Περισσότερα εδώ

1 σχόλιο:

  1. στο φορουμ www.skyscrapercity.com με διαγραψαν μονο και μονο επειδη τους ειπα οτι προκειται για ενα παρανομο ξεπουλημα απο εκει μεσα γινεται προπαγανδα και η αντιθετη αποψη ειναι απαγορευμενη και τα μελη του χλευαζουν ολους εμας κατι πρεπει να γινει με αυτο το σαιτ δημοκρατια εχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή