Σελίδες

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Δημιουργήθηκε «Επιτροπή Νομικού Ελέγχου για το Ελληνικό»

Την Πέμπτη 22/10 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη σύσκεψη της «Επιτροπής Νομικού Ελέγχου για το Ελληνικό» που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό».

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν προσκεκλημένοι νομικοί και  μέλη της «Επιτροπή Αγώνα».
Έγινε μια σύντομη  παρουσίαση των στόχων της «Επιτροπής Νομικού Ελέγχου για το Ελληνικό»
και κατόπιν διεξοδικής συζήτησης αποφασίστηκε η δημιουργία δύο Ομάδων Εργασίας:
- Η πρώτη Ομάδα θα ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν τρέχουσες νομικές παρεμβάσεις
(προσφυγές  στο ΣτΕ και άλλα δικαστήρια κατά διοικητικών αποφάσεων, παρεμβάσεις στο ΤΑΙΠΕΔ, στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε, νομική στήριξη ενεργειών που έχουν γίνει από άλλους φορείς και πρόσωπα κ.ά)
Στην Ομάδα αυτή δήλωσαν συμμετοχή οι νομικοί : Πολύδωρος Τακόπουλος, Παναγιώτα Τσακούλια και Κώστας Παπαδάκης, με προσωρινό  συντονιστή απο την "Επιτροπή Αγώνα" τον  Πάνο Τότσικα.
- Η δεύτερη Ομάδα θα ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν παρεμβάσεις σε διεθνές επίπεδο (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκο Συμβούλιο , Επιτροπές Ο.Η.Ε κ.α).
Στην Ομάδα αυτή δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν ο καθηγητής Γεώργιος Κασιμάτης, η Αθανασία Φωτιάδη και  η Θέκλα Κίττου, με προσωρινό συντονιστή απο την "Επιτροπή Αγώνα" τον Αλέξανδρο Μπουσουλέγκα.

Επισημαίνεται ότι, δηλώσεις συμμετοχής και στήριξης της "Επιτροπής Νομικού Ελέγχου για το Ελληνικό" έχουν γίνει και από μια σειρά άλλους νομικούς οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην συγκεκριμένη σύσκεψη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου