Σελίδες

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ & ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !

Εξώδικο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο επιδόθηκε την Πέμπτη 2/6/2016 για την «μη νομιμότητα της μεταβίβασης του Ελληνικού στον Όμιλο Λάτση», όπως λένε. 

Την πρωτοβουλία πήραν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, η πρώην βουλευτής Μαρία Μπόλαρη, συνδικαλιστές και προσωπικότητες της πολιτικής ζωής του τόπου, μεταξύ των οποίων η Ελένη Πορτάλιου, οι Δημήτρης Μπελαντής και Βασίλης Ασημακόπουλος (μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ), ο Μάριος Κρητικός (αντιπρόεδρος ΓΣ της ΑΔΕΔΥ) κ.α.


Το εξώδικο επιδόθηκε, ενόψει της κύρωσης της μεταβίβασης στη Βουλή, για την οποία και εκτιμούν ότι ενέχει σοβαρά προβλήματα παρανομιών, που επιφέρουν αστικές και ποινικές ευθύνες στη βάση του Συντάγματος και των Διεθνών Συμβάσεων.

Χαρακτηριστικό είναι το θέμα του εξωδίκου: «Παράνομη, επιβλαβής για το Ελληνικό Δημόσιο και χωρίς κανένα πραγματικό δημοσιονομικό όφελος η υπογραφή από την κυβέρνηση Μνημονίου Κατανόησης για την παραχώρηση του Ελληνικού στην εταιρεία Hellinikon Global ISA, με εγγυητή την Lamda Development, και η ψήφιση της σχετικής σύμβασης από τη Βουλή. Η έγκριση της σύμβασης από την Κυβέρνηση και τη Βουλή εκθέτει το Ελληνικό κράτος σε πιθανή διεκδίκηση αποζημιώσεων από την εταιρεία σε περίπτωση μη ικανοποίησης κάποιας εκ των εννέα αναβλητικών αιρέσεων που διέπουν την σύμβαση, εκ των οποίων οι τρεις αφορούν δικαστικές αποφάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ

3 σχόλια:

  1. Όταν σας λέγμαε ότι αυτοί δεν είναι αριστεροί, αλλά χαρμανιασμένα ρεμάλια για εξουσια μας κοιτάζατε λοξά και μας λοιδωρούσατε. Όταν λέγαμε στον Μανώλη Γλέζο να μην γίνει γέφυρα για να περάσουν στην εξουσία γιατί μετά θα τον πετούσαν σαν απολειφγάδι δεν μας άκουγε, γιατί πίστευ ότι με την δοτή εξουσία του κεφαλαίοπυ θα κάνει άμεση δημοκρατία. Δεν ήξερε ο άνθρωπος ότι η Ελλάδα δεν είναι Απέρανθος και έκανε τον Τσίπρα πρωθυπουργό, τον Μπαρουφάκη, τον Τσακαλώτο τον Φίλη κλπ κλπ υπουργό και τώρα κάνει το δεύτερο λάθος του, να πριμοδοτεί τυχοδιώκτες σαν την τρελοκαμπέρω και τον καραγκιόζη τον Λαφαζάνη...
    Ρε δεν μας παρατάτε αριστεροί του κώλου και του Ρότσιλντ...
    ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή