Σελίδες

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Παρουσίαση της μελέτης του ΕΜΠ στην Ηλιούπολη


 
Το θέμα της προσπάθειας "ξεπουλήματος" του πρ. αεροδρόμιο Ελληνικού έφερε στο προσκήνιο στην Ηλιούπολη, ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος "Αντίλογος".
Η συλλογικότητά  διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία εκδήλωση με καλεσμένο τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πολυτεχνείου Νίκο Μπελαβίλα, που παρουσίασε την μελέτη του Πανεπιστημιακού ιδρύματος για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αμφιθεατρική αίθουσα του ειδικού σχολείου τη Δευτέρα 4 Απριλίου. Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από την αντιδήμαρχο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης Ροδή Γεωργακάκη, τον πολεοδόμο Πάνο Τότσικα και το δημοτικό σύμβουλο Γλυφάδας Τάσο Ταστάνη. Το συντονισμό ανέλαβε ο Νίκος Καραγιώργος.
Μεταξύ των παρευρισκομένων και τρεις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της Ηλιούπολης. Οι κ.κ. Κοκκοτίνης, Πατσαβός και η κ. Πίκουλα. Στις τοποθετήσεις τους δεσμεύτηκαν να φέρουν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης δηλώνοντας την εναντίωσή τους στο "ξεπούλημα" του πρ. αεροδρομίου.
Οι παρευρισκόμενοι που γέμισαν την αίθουσα του ειδικού σχολείου είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν και να τοποθετηθούν επί του θέματος. Απαντήσεις στα ερωτήματα δόθηκαν από το πάνελ.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο Νίκος Καραγιώργος, ζήτησε τη μαζικοποίηση του κινήματος για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό και δήλωσε τη διαθεσιμότητα της συλλογικότητας στον αγώνα που έχει ξεκινήσει και αναμένεται να κορυφωθεί τους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου