Σελίδες

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Συζήτηση για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης

Η ολοκληρωμένη μελέτη του ΕΜΠ για το Μητροπολιτικό Πάρκο

Με πολύ ενδιαφέρον εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι του δήμου μας παρακολούθησαν την παρουσίαση του ερευνητικού προγράμματος που εκπόνησε το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ από τον επικεφαλή της πολυμελούς επιστημονικής ομάδας, καθηγητή κ. Νίκο Μπελαβίλα στο πολιτιστικό κέντρο Ελληνικού.

Η αντιδήμαρχος Ρ. Γεωργακάκη και ο καθηγητής Ν. Μπελαβίλας

Όπως τονίστηκε από τον κ. Μπελαβίλα «Τα αποτελέσματα της έρευνας τεκμηριώνουν τους λόγους για τους οποίους το Μητροπολιτικό Πάρκο είναι αναγκαίο, εφικτό και φθηνό, και υποδεικνύουν μια βασική στρατηγική βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων φάσεων για τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου, άθλησης και πολιτισμού. Ο καθηγητής αφού πρώτα παρουσίασε ολοκληρωμένα με τη βοήθεια χαρτών την υπάρχουσα κατάσταση στον χώρο του πρώην αεροδρομίου και την παράκτια ζώνη προχώρησε στην κατάρριψη των διαφόρων μύθων που έχουν προβληθεί κατά καιρούς και τέλος έδωσε εμπεριστατωμένες απαντήσεις σχετικά με το κόστος, τον χρόνο δημιουργίας καθώς και το ακριβώς μπορεί να γίνει άμεσα.
Διαβάστε εδώ τη μελέτη του ΕΜΠ.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους. Την εκδήλωσε έκλεισε ο δήμαρχος, Χρήστος Κορτζίδης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη της αντίστασης από τους πολίτες στη λογική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης. «Και όλη τη δημόσια γη να πουλήσουν, πάλι θα είμαστε χρεωμένοι. Δεν πρόκειται να σωθούμε. Δεν πρόκειται να βγει κανένα καλό αυτή την ιστορία» υπογράμμισε και προανήγγειλε την πραγματοποίηση ενός αγώνα δρόμου μέσα στο πρώην αεροδρόμιο σε συνεργασία των 3 δήμων και του ιδρύματος ‘’Γρηγόρης Λαμπράκης’’ την Κυριακή 17 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου