Σελίδες

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Ταμείο Αξιοπ. της Ιδιωτ. Περ. του Δημοσίου


Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε από την μνημονιακή συγκυβέρνηση και τους "προθύμους" δορυφόρους της ένας απαράδεκτος νόμος για την λεγόμενη "αξιοποίηση" του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά με τον οποίο στην πραγματικότητα προωθείται το ξεπούλημα σε ιδιώτες 6.200στρ. δημόσιας γης, με σκοπό τη δόμηση κτιριακών εγκαταστάσεων 3.700.000τ.μ. ακόμα και σε προσχώσεις αγνώστου μήκους μέσα στην θάλασσα. Στις επιτρεπόμενες χρήσεις περιλαμβάνονται κατοικίες, τουριστικές εγκαταστάσεις, κέντρα διασκέδασης, καζίνα, εμπορικά κέντρα, μεγάλες λιμενικές εγκαταστάσεις και ιδιωτικά νοσοκομεία. Στην ουσία, προβλέπεται η δημιουργία μιας «νέας πόλης μέσα στην πόλη» στην οποία θα ζουν και θα κυκλοφορούν δεκάδες χιλιάδες ξένοι και ντόπιοι.
Την Τρίτη 17 Απριλίου 2012 λήγει η προθεσμία κατάθεσης «επενδυτικών σχεδίων» από διεθνείς και ντόπιους ιδιωτικούς ομίλους και κοινοπραξίες που ενδιαφέρονται για την εκμετάλλευση του «φιλέτου» του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, αδιαφορώντας για τις πραγματικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές ανάγκες των εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής.

Η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού» καλεί την ίδια ημέρα στις 12 το μεσημέρι σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη επί της οδού Σταδίου. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το «Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» και αποκλεισμός της εισόδου του, θέλοντας με τη συμβολική αυτή ενέργεια να δείξουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους «επενδυτές» ότι δεν θα επιτρέψουμε την εκποίηση της δημόσιας γης και ότι τα αντιπεριβαλλοντικά και αντικοινωνικά σχέδιά τους για το Ελληνικό θα παραμείνουν στα χαρτιά και δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν.


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ 

1 σχόλιο:

  1. βρε σεις μαλλον δεν πατε καλα. Τι πρεπει δηλαδη, να γινει ολη αυτη η εκταση παρκο? και ποιος θα την συντηρει, ποιος θα την φροντιζει? εμεις? λιγα μας παιρνετε σαν τελη ως τωρα? η μηπως εχετε τιποτα εργολαβους να δωστε κανα κομματακι τωρα που ανεβηκε η τιμη λογω μη αεροπλανων? για καθηστε καλα κι αφηστε να μπει κανα φραγκο στο δημοσιο, να δουλεψει κανας ανθρωπος εκτος του κυκλου σας.....αιντε ντεεεε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή