Σελίδες

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Το πάρτυ του ξεπουλήματος ξεκίνησε- Θα το επιτρέψουμε;


Λίγες μέρες μετά την ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής από τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης και τους «προθύμους» του Νόμου για την εκποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου, είχαμε νέα προκλητική παρέμβαση της κυβέρνησης.
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Ν. Σηφουνάκη διορίσθηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ), μετά την παραίτηση της προηγούμενης. Στην σύνθεσή της συμμετέχουν η Αρχιτέκτων – Πολεοδόμος κ. Β. Μπάτσου ως Πρόεδρος, η Πολεοδόμος κ. Δ. Μπαρμπαγιαννέλη σύμβουλος του κ. Σηφουνάκη ως αντιπρόεδρος, ο κ. Μ. Αγγελίδης καθηγητής του ΕΜΠ και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.» κ. Σπ. Πολλάλης.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ θεωρεί απαράδεκτη τη σύνθεση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του ΟΡΣΑ που χαρακτηρίζεται και από την συμμετοχή της συμβούλου του κ. Αναπληρωτή Υπουργού ως αντιπροέδρου, καθώς και του κ. Σπ. Πολλάλη προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας που έχει αναλάβει το ξεπούλημα του χώρου του «Ελληνικού» και του παραλιακού μετώπου. Ο κ. Πολλάλης μάλιστα είναι από τους εμπνευστές και φανατικότερους υποστηρικτές των σχεδίων της άνευ όρων εκχώρησης του χώρου στους επίδοξους «επενδυτές» προκειμένου να προχωρήσουν με αντισυνταγματικές διαδικασίες στην κερδοσκοπική «αξιοποίησή του», με φαραωνικές κατασκευές και τσιμεντοποίηση 3.500.000τ.μ. για την δημιουργία ουσιαστικά μιας νέας πόλης μέσα στην πόλη.

Απορία και βαθειά πικρία προκαλεί ο διορισμός ως προέδρου του ΟΡΣΑ της Αντιπροέδρου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Β. Μπάτσου. Ποια θέση άραγε παίρνουν στο διορισμό αυτό, τόσο το ίδιο το ΤΕΕ και η Αντιπροσωπεία του που πάντα στεκόταν δίπλα μας, όσο και οι παρατάξεις που στήριξαν την κ. Μπάτσου για την εκλογή της στην θέση αυτή;

Οι επιλογές της μνημονιακής συγκυβέρνησης αποδεικνύουν περίτρανα τον προσανατολισμό της στην λογική του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και της θυσίας του τελευταίου μεγάλου ελεύθερου χώρου της Αττικής στο βωμό του «REAL ESTATE» και των κερδοσκοπικών «επενδυτικών» συμφερόντων που υπηρετεί. Την ίδια πολιτική επιδιώκει να εφαρμόσει μέσω του ΟΡΣΑ και σε όλο το λεκανοπέδιο.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ καταγγέλλει προς τον λαό της περιοχής και ολόκληρου του λεκανοπεδίου της Αττικής τις ενέργειες αυτές της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Τονίζει για άλλη μια φορά πως πρέπει μαχητικά να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και να παλέψουμε ενωτικά για την μετατροπή του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγ.Κοσμά σε δημόσιο Μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πρασίνου, πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων κοινωνικών δραστηριοτήτων. Τα σχέδια της μνημονιακής συγκυβέρνησης και των “προθύμων” συμμάχων της πρέπει να ανατραπούν. 

1 σχόλιο:

  1. Άμα βάζανε τον Τσίπρα όμως στην επιτροπή του ρυθμιστικού δε θα είχατε πρόβλημα. Άλλωστε πολεοδόμος είναι και αυτός. Μόνο που είναι μέσα και σε τεχνική-κατασκευαστική εταιρία που έχει τα δικά της συμφέροντα. Κυρίως όχι στο πως θα κάνει δουλειές, αλλά στο πως δε θα κάνουν οι άλλοι. Το γεγονός ότι μερικές εκατοντάδες μένουν άνεργοι ή απλήρωτοι εξ'αιτίας του λίγη σημασία έχει ε? Αρκεί να μη πειράξουν το χωριό μας! Ντροπή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή